Isolatie Terheijden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Terheijden? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties als je spouwmuur isoleren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Terheijden. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over de gevel isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-terheijden-4844

 • Besparen op energienota
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Buitengeluid absorberen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand zie je de populairste toepassingen om je woning in Terheijden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terheijden is goedkoop (rond de € 870 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Terheijden kost zo’n €5800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Je profiteert van plusminus €800 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei interessante alternatieven. Hierna vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Terheijden (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een energiezuinige samenleving? Woning Terheijden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Terheijden. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€675
(€6300)
€1230
(€9650)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€285
(€2100)
€380
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1325)
€430
(€2125)
€790
(€3175)
HR++ glas€250
(€2350)
€285
(€3250)
€375
(€4675)
isolatie terheijden 4844

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Terheijden?

Waarom mijn woning in Terheijden isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige acties als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Terheijden een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor opties in februari 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Terheijden. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Terheijden wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Terheijden voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Terheijden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen