Isolatie Zundert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zundert? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je handige informatie over isolatie Zundert. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van muren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zundert-4881

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Maak je huis stiller
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Zundert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zundert is goed te betalen (om en nabij de € 980 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zundert kost zo’n €4650. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. De potentiële besparing ligt op €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het voordeel is ong. €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook zijn er nog enkele populaire opties. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zundert (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Zundert isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Zundert. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€755
(€6000)
€1140
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€215
(€2650)
€345
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1375)
€660
(€2000)
€950
(€3075)
HR++ glas€195
(€2325)
€290
(€3675)
€370
(€4500)
isolatie zundert 4881

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Zundert?

Waarom mijn woning in Zundert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zundert

Via een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Zundert een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zundert.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zundert
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Zundert. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zundert wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Zundert voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zundert. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen