Isolatie Wagenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wagenberg? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Wagenberg. Denk aan thema’s als isolatie buitenkant gevel en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wagenberg-4845

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder last van vocht
 • Draag bij aan een milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de meest rendabele acties om een woning in Wagenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wagenberg kan zeer goedkoop (rond de € 970 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €200 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wagenberg kost je zo’n €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Het rendement is al snel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11300. Daarmee bespaar je pakweg €750, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we nog meer vaak toegepaste opties. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wagenberg (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste samenleving? Woning Wagenberg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Wagenberg. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€665
(€6350)
€930
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€195
(€1700)
€375
(€3100)
Spouwmuur€330
(€1425)
€680
(€2575)
€820
(€3275)
HR++ glas€190
(€2225)
€265
(€4150)
€375
(€4675)
isolatie wagenberg 4845

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wagenberg?

Waarom mijn woning in Wagenberg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Wagenberg een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wagenberg. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Wagenberg wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wagenberg voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Wagenberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen