Isolatie Lage Zwaluwe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lage Zwaluwe? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals triple glas of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je uitgebreide informatie over isolatie Lage Zwaluwe. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van de vliering en glaswol. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-lage-zwaluwe-4926

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Maak je huis stiller
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Lage Zwaluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lage Zwaluwe kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 950 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €265 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Lage Zwaluwe kost gemiddeld €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Daarmee bespaar je zo’n €820, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook kennen we nog enkele rendabele oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Lage Zwaluwe (februari 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Lage Zwaluwe isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Lage Zwaluwe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€865
(€6400)
€1010
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€190
(€2650)
€335
(€3050)
Spouwmuur€265
(€1750)
€690
(€2350)
€950
(€3225)
HR++ glas€235
(€2775)
€325
(€4300)
€450
(€5400)
isolatie lage-zwaluwe 4926

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Lage Zwaluwe?

Waarom mijn woning in Lage Zwaluwe isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en besparen tot €285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Formido, Multimate, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drimmelen

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Lage Zwaluwe een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.drimmelen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Drimmelen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Lage Zwaluwe. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Lage Zwaluwe wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lage Zwaluwe voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Lage Zwaluwe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen