Isolatie Oosterhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oosterhout? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals bodemisolatie en isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Oosterhout. We gaan aan de slag met zaken als je spouwmuur isoleren en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oosterhout-4909

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website lees jij de meest interessante toepassingen om je woning in Oosterhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oosterhout is interessant (om en nabij de € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oosterhout kost plusminus €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je zo’n €850, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er verscheidene populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oosterhout (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een energiezuinige wereld? Woning Oosterhout isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Hierna vind je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Oosterhout. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3950)
€845
(€6150)
€1200
(€9000)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€215
(€2050)
€350
(€3450)
Spouwmuur€190
(€725)
€540
(€2225)
€950
(€3475)
HR++ glas€205
(€1975)
€320
(€3950)
€420
(€4625)
isolatie oosterhout 4909

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oosterhout?

Waarom mijn woning in Oosterhout isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Oosterhout

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oosterhout een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oosterhout.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oosterhout
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Oosterhout. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels ons stappenplan kom je met een isolatieplan Oosterhout wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oosterhout voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Oosterhout. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen