Isolatie Schalkhaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Schalkhaar? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen als bijv. de zolder isoleren en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Schalkhaar. Je kunt denken aan thema’s als radiatorfolie en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schalkhaar-7433

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van ongedierte
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7433
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Schalkhaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schalkhaar is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 730 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Schalkhaar kost gemiddeld €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1010. De potentiële besparing ligt op €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12900. Hiermee bespaar je plusminus €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele alternatieve oplossingen. Hierna bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Schalkhaar (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een bewuste toekomst? Woning Schalkhaar isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat is dus al gauw €850 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Schalkhaar. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€585
(€6350)
€1200
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€205
(€2650)
€365
(€3300)
Spouwmuur€390
(€875)
€620
(€2425)
€845
(€3275)
HR++ glas€235
(€1850)
€265
(€3075)
€380
(€5200)
isolatie schalkhaar 7433

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Schalkhaar?

Waarom mijn woning in Schalkhaar isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575 en dat levert gemiddeld op €260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hierna lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hubo, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deventer

Door gebruik te maken van subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 15% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Schalkhaar een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Deventer
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schalkhaar. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Schalkhaar wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Schalkhaar voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Schalkhaar. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen