Isolatie Bathmen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bathmen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als vliering isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Bathmen. Denk aan items als triple glas en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bathmen-7437

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Snel te plaatsen
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7437
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check je de meest interessante manieren om jullie woning in Bathmen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bathmen is interessant (gemiddeld zo’n € 930 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en het rendement ligt op zo’n €235 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bathmen kost gemiddeld €5750. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1080. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is circa €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we nog een aantal mogelijke alternatieven. Hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bathmen (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Bathmen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bathmen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€715
(€7400)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€265
(€1800)
€355
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1075)
€560
(€2175)
€780
(€3325)
HR++ glas€230
(€2750)
€285
(€3550)
€445
(€4975)
isolatie bathmen 7437

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bathmen?

Waarom mijn woning in Bathmen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een prettig leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3100, waarbij u een besparing realiseert van €300 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Deventer

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Bathmen een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deventer
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Bathmen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Bathmen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bathmen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Bathmen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen