Isolatie Colmschate

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Colmschate? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals binnenmuren isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Colmschate. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als je dak isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-colmschate-7429

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Beschermt ook tegen brand
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7429
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de meest rendabele methodes om je woning in Colmschate te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Colmschate is financieel toegankelijk (om en nabij de € 740 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het resultaat is zo’n €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Colmschate kost doorgaans €5750. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1020. Het rendement is al snel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Hiermee bespaar je ong. €970, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Colmschate (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een energiezuinige maatschappij? Woning Colmschate isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Colmschate. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€705
(€5800)
€1110
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€275
(€1750)
€390
(€3500)
Spouwmuur€345
(€975)
€500
(€1950)
€845
(€3225)
HR++ glas€200
(€1925)
€290
(€3425)
€355
(€4750)
isolatie colmschate 7429

Plaatsen in de buurt:

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Colmschate?

Waarom mijn woning in Colmschate isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Budget Energie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, waarbij u een besparing realiseert van €320 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote acties zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Karwei, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deventer

Door een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Colmschate een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deventer
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Colmschate. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Colmschate wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Colmschate voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Colmschate. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen