Isolatie Diepenveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Diepenveen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over isolatie Diepenveen. We zoomen in op vraagstukken over de binnengevel isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-diepenveen-7430

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7430
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop zie je de meest rendabele manieren om een woning in Diepenveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Diepenveen kan erg voordelig beginnend bij € 910 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Diepenveen kost je zo’n €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11000. Dit levert op grofweg €850 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene interessante werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Diepenveen (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een energiebewuste toekomst? Woning Diepenveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Diepenveen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3100)
€655
(€6250)
€1010
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€210
(€2000)
€385
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1325)
€450
(€2575)
€790
(€3550)
HR++ glas€230
(€2350)
€315
(€3100)
€445
(€5225)
isolatie diepenveen 7430

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Diepenveen?

Waarom mijn woning in Diepenveen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand tref je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deventer

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Diepenveen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deventer
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Diepenveen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Diepenveen wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Diepenveen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Diepenveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen