Isolatie Okkenbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Okkenbroek? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals de gevel isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Okkenbroek. Bijvoorbeeld thema’s als tochtprofielen en condensvorming. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-okkenbroek-7435

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOverijssel
GemeenteDeventer
Postcode7435
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€142,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Okkenbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Okkenbroek is betaalbaar (vanaf € 860 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Okkenbroek kost gemiddeld €5350. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1130. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je circa €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook kennen we verscheidene populaire mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Okkenbroek (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Woning Okkenbroek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Okkenbroek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3050)
€835
(€6750)
€1250
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€295
(€1550)
€325
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1150)
€480
(€1975)
€845
(€3325)
HR++ glas€210
(€2900)
€340
(€3400)
€375
(€4600)
isolatie okkenbroek 7435

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Okkenbroek?

Waarom mijn woning in Okkenbroek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3175 en dat bespaart tot €320 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Deventer

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Okkenbroek een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.deventer.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Deventer
Het is evident: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Okkenbroek. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Okkenbroek wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Okkenbroek voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Okkenbroek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen