Isolatie Groenekan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Groenekan? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Groenekan. We bespreken zaken als isolerende raambekleding en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-groenekan-3737

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Veel lokale specialisten

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3737
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop zie je de meest interessante toepassingen om een woning in Groenekan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Groenekan is financieel toegankelijk (vanaf € 760 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Groenekan kost +/- €5700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Het rendement is al snel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Je profiteert van om en nabij €940 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Groenekan (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een energiebewuste toekomst? Woning Groenekan isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1000 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Groenekan. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€825
(€7250)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€285
(€1600)
€305
(€2700)
Spouwmuur€255
(€1275)
€730
(€1925)
€810
(€3000)
HR++ glas€205
(€2075)
€290
(€4150)
€405
(€5300)
isolatie groenekan 3737

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Groenekan?

Waarom mijn woning in Groenekan isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en dat bespaart tot €320, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Via subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Groenekan een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Groenekan. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Groenekan wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Groenekan voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Groenekan. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen