Isolatie Hollandsche Rading

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hollandsche Rading? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als plat dak isoleren en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Hollandsche Rading. Je komt meer te weten over items als isolatie van de schuur en spuitisolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hollandsche-rading-3739

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Kies voor een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3739
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de interessantste methodes om jouw woning in Hollandsche Rading te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hollandsche Rading is goed te betalen (ongeveer € 910 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hollandsche Rading kost om en nabij de €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is ong. €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hollandsche Rading (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een groenere gemeenschap? Woning Hollandsche Rading isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 p/jaar. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hollandsche Rading. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€785
(€7000)
€1060
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€260
(€2250)
€330
(€3000)
Spouwmuur€275
(€1250)
€700
(€1950)
€815
(€3350)
HR++ glas€220
(€2350)
€285
(€4100)
€425
(€5350)
isolatie hollandsche-rading 3739

Interessante Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hollandsche Rading?

Waarom mijn woning in Hollandsche Rading isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en geeft een besparing van €225 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Formido, Multimate, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Hollandsche Rading een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hollandsche Rading. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hollandsche Rading wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hollandsche Rading voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hollandsche Rading. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen