Isolatie Bilthoven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bilthoven? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Bilthoven. Je kunt denken aan onderwerpen als binnenmuren isoleren en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bilthoven-3721

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Meer stilte in huis
 • Hogere woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Bilthoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bilthoven is goed te betalen (al vanaf € 940 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart al snel €215 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bilthoven kost gemiddeld €5050. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11900. Hiermee bespaar je plusminus €990 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bilthoven (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere toekomst? Woning Bilthoven isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Hierna calculeren we de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Bilthoven. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3650)
€585
(€7350)
€1100
(€8650)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€265
(€1850)
€390
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1175)
€730
(€2375)
€795
(€3575)
HR++ glas€245
(€2925)
€290
(€3775)
€410
(€5350)
isolatie bilthoven 3721

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Bilthoven?

Waarom mijn woning in Bilthoven isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Qurrent, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175 en besparen tot €335 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Mede door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 20% van de onkosten mag je terugvragen.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Bilthoven een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bilthoven. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Bilthoven wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bilthoven voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Bilthoven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen