Isolatie Westbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westbroek? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de garage en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Westbroek. We bespreken items als HR++ glas en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-westbroek-3615

 • Elke maand besparen op energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Dempt het geluid
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3615
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Westbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Westbroek is goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1975 en het rendement ligt op zo’n €205 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Westbroek kost ongeveer €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het rendement is al snel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Het rendement is grofweg €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Westbroek (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Westbroek isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. Dat komt neer op €1325 (jaarlijks). Hierna berekenen we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Westbroek. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€575
(€5550)
€1100
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€260
(€1650)
€385
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1400)
€660
(€2300)
€920
(€3325)
HR++ glas€245
(€1875)
€315
(€3850)
€420
(€5100)
isolatie westbroek 3615

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Westbroek?

Waarom mijn woning in Westbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Formido, Hubo, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Met behulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus een kwart van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Westbroek een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westbroek. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Westbroek wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Westbroek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen