Isolatie Maartensdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Maartensdijk? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel als de schuur isoleren en deuren isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Maartensdijk. Denk aan zaken als de zolder isoleren en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-maartensdijk-3738

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Minder impact op het milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Maartensdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Maartensdijk kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €210 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Maartensdijk kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1100. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Daarmee bespaar je om en nabij €760, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog meer populaire vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Maartensdijk (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Maartensdijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Maartensdijk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€725
(€5350)
€1090
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€205
(€2500)
€310
(€3450)
Spouwmuur€335
(€1050)
€550
(€2425)
€840
(€3275)
HR++ glas€235
(€2550)
€310
(€4050)
€365
(€5375)
isolatie maartensdijk 3738

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Maartensdijk?

Waarom mijn woning in Maartensdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna lees je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Maartensdijk een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Maartensdijk. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Maartensdijk wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maartensdijk voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Maartensdijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen