Isolatie Sint Agatha

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sint Agatha? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren of deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Sint Agatha. We bespreken zaken als de zolder isoleren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-sint-agatha-5435

 • Uitstekend rendement
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het milieu
 • Brandbeschermend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5435
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Sint Agatha te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint Agatha is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 830 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint Agatha kost je zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het voordeel is grofweg €810, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Sint Agatha (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Sint Agatha isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Sint Agatha. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4200)
€635
(€5400)
€1140
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€210
(€2500)
€330
(€3150)
Spouwmuur€315
(€1575)
€420
(€2525)
€810
(€3050)
HR++ glas€230
(€2675)
€295
(€3600)
€445
(€4650)
isolatie sint-agatha 5435

Erkende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Sint Agatha?

Waarom mijn woning in Sint Agatha isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Energiedirect en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cuijk

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Sint Agatha een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sint Agatha. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Sint Agatha wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint Agatha voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Sint Agatha. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen