Isolatie Linden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Linden? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je handige informatie over isolatie Linden. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de spouw en glaswol isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-linden-5439

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5439
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Linden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Linden kan erg voordelig (plusminus € 770 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1775 en je bespaart al snel €275, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Linden kost gemiddeld €4950. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De potentiële besparing ligt op €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11100. Je profiteert van plusminus €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Linden (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een energiezuinige wereld? Woning Linden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Linden. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3500)
€875
(€6350)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€245
(€1900)
€325
(€2700)
Spouwmuur€180
(€725)
€490
(€2250)
€930
(€3600)
HR++ glas€220
(€2275)
€265
(€3175)
€435
(€4625)
isolatie linden 5439

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Linden?

Waarom mijn woning in Linden isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475 en dat bespaart tot €325 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Cuijk

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Linden een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Linden. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Linden wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Linden voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Linden. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen