Isolatie Katwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Katwijk? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van buitenmuren en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Katwijk. We bespreken topics als schuin dak isoleren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-katwijk-5433

 • Elke maand besparen op energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5433
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest populaire methodes om een woning in Katwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Katwijk kan zeer goedkoop (plusminus € 890 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1675 en de potentiële besparing ligt op €255 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Katwijk kost zo’n €5250. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12700. De winst is om en nabij €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we meerdere interessante oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Katwijk (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste samenleving? Woning Katwijk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Katwijk. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3450)
€775
(€6250)
€1070
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€220
(€2100)
€310
(€2750)
Spouwmuur€340
(€975)
€460
(€2775)
€910
(€3325)
HR++ glas€245
(€2000)
€300
(€3825)
€420
(€4775)
isolatie katwijk 5433

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Katwijk?

Waarom mijn woning in Katwijk isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925, dat betekent een winst van 295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cuijk

Door te profiteren van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte mag je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Katwijk een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Katwijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Katwijk wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Katwijk voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Katwijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen