Isolatie Vianen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vianen? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Vianen. We bespreken thema’s als tussenwanden isoleren en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-vianen-5434

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt veel zelf doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5434
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina zie je de meest rendabele toepassingen om een woning in Vianen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vianen kan zeer goedkoop (om en nabij de € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1775 en je bespaart al snel €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Vianen kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het rendement is om en nabij €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog enkele populaire werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vianen (april 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een bewuste maatschappij? Woning Vianen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vianen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€755
(€4550)
€920
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€185
(€1750)
€385
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1475)
€450
(€2275)
€945
(€3600)
HR++ glas€240
(€2775)
€300
(€3425)
€405
(€5200)
isolatie vianen 5434

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Vianen?

Waarom mijn woning in Vianen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Praxis, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cuijk

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Vianen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Vianen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Vianen wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vianen voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Vianen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen