Isolatie Haps

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Haps? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Haps. Bijvoorbeeld onderwerpen als triple glas en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-haps-5443

 • Een fors lagere energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Weinig last van geluid
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand ontdek je de meest populaire stappen om jullie woning in Haps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haps is goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €220 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten liggen rond €1725 en je bespaart al snel €280 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, steenwol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haps kost gemiddeld €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1210. Het rendement is al snel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Je profiteert van circa €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we allerlei interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Haps (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een groenere gemeenschap? Woning Haps isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2675 m3. De besparing komt neer op €1125 per jaar. Op deze website vind je de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Haps. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3750)
€665
(€7100)
€950
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€230
(€2400)
€390
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1450)
€540
(€2550)
€860
(€3100)
HR++ glas€215
(€2800)
€335
(€3650)
€410
(€4750)
isolatie haps 5443

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Haps?

Waarom mijn woning in Haps isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote projecten als isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Cuijk

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Haps een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.cuijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Cuijk
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Haps. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haps wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Haps voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Haps. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen