Isolatie Driebruggen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Driebruggen? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals binnenmuren isoleren of radiatorfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Driebruggen. Je leest uitvoerig over thema’s als plat dak isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-driebruggen-3465

 • Minder energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Kies voor duurzame warmte
 • Brandbeschermend
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Driebruggen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Driebruggen kan zeer goedkoop (rond de € 800 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen variëren rond €1700 en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Driebruggen kost doorgaans €5500. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ongeveer €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we verschillende interessante oplossingen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Driebruggen (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Driebruggen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Driebruggen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€885
(€5250)
€1000
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€185
(€2350)
€400
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1750)
€450
(€2550)
€850
(€3675)
HR++ glas€200
(€2200)
€275
(€3100)
€380
(€4700)
isolatie driebruggen 3465

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Driebruggen?

Waarom mijn woning in Driebruggen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Door gebruik te maken van subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Driebruggen een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Driebruggen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Driebruggen wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Driebruggen voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Driebruggen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen