Isolatie Nieuwerbrug aan den Rijn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nieuwerbrug aan den Rijn? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met handige informatie over isolatie Nieuwerbrug aan den Rijn. We staan stil bij thema’s als gevelisolatie en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

 • Elke maand besparen op energie
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Vermindering Milieu-impact
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref je de populairste werkzaamheden om een woning in Nieuwerbrug aan den Rijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwerbrug aan den Rijn is voordeling (vanaf ongeveer € 860 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1725 en de besparing loopt op tot €225, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwerbrug aan den Rijn kost +/- €5800. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Je profiteert van plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we verschillende vaak toegepaste vormen. Hierna bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwerbrug aan den Rijn (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een energiezuinige toekomst? Woning Nieuwerbrug aan den Rijn isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. Dat is dus al gauw €1025 p/jaar. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwerbrug aan den Rijn. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€655
(€5650)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€270
(€1900)
€395
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1100)
€640
(€2075)
€885
(€3525)
HR++ glas€235
(€2800)
€270
(€3725)
€380
(€4725)
isolatie nieuwerbrug-aan-den-rijn 2415

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Waarom mijn woning in Nieuwerbrug aan den Rijn isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350 en dat bespaart tot €305 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Hierna komen we met kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25% van de kosten mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Nieuwerbrug aan den Rijn een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuwerbrug aan den Rijn. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nieuwerbrug aan den Rijn wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwerbrug aan den Rijn voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuwerbrug aan den Rijn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen