Isolatie Waarder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Waarder? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Waarder. We staan stil bij zaken als isolatie van de dakkapel en R-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-waarder-3466

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Waarder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waarder is goed te betalen (al vanaf +/- € 960 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waarder kost doorgaans €5200. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Het rendement is al snel €880 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is ong. €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Waarder (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste gemeenschap? Woning Waarder isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat is dus al gauw €1200 per jaar. Op deze website vind je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Waarder. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€615
(€4800)
€1190
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€230
(€2500)
€315
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1525)
€540
(€1975)
€810
(€3375)
HR++ glas€215
(€2650)
€290
(€4250)
€370
(€5400)
isolatie waarder 3466

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Waarder?

Waarom mijn woning in Waarder isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en dat bespaart tot €285, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Gamma, Multimate, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Waarder een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Waarder. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Waarder wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waarder voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Waarder. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen