Isolatie Reeuwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Reeuwijk? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Reeuwijk. Je komt meer te weten over vraagstukken over buisisolatie en verschillende materialen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-reeuwijk-2811

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Een hoger energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de interessantste stappen om een woning in Reeuwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Reeuwijk kan zeer goedkoop beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1625 en je bespaart al snel €200, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Reeuwijk kost je zo’n €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1180. De besparing loopt op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11000. De winst is circa €800, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er nog meer rendabele opties. Hieronder benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Reeuwijk (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Woning Reeuwijk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Reeuwijk. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€835
(€7050)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€180
(€2450)
€400
(€3200)
Spouwmuur€260
(€1075)
€750
(€2375)
€790
(€3250)
HR++ glas€190
(€2400)
€295
(€4100)
€445
(€4725)
isolatie reeuwijk 2811

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Reeuwijk?

Waarom mijn woning in Reeuwijk isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en dat bespaart tot €300 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Reeuwijk een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Reeuwijk. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Reeuwijk wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Reeuwijk voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Reeuwijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen