Isolatie Bodegraven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bodegraven? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als je dak isoleren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Bodegraven. We staan stil bij topics als isolatie van schuine dak en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bodegraven-2411

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref je de populairste onderdelen om je woning in Bodegraven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bodegraven is goed te betalen (al vanaf +/- € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1700 en het rendement ligt op zo’n €270 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bodegraven kost ongeveer €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. De winst is grofweg €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele alternatieve mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Bodegraven (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Bodegraven isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Bodegraven. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€795
(€5100)
€1020
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€245
(€2600)
€300
(€3100)
Spouwmuur€295
(€725)
€490
(€2100)
€860
(€3475)
HR++ glas€235
(€1825)
€290
(€3050)
€450
(€4625)
isolatie bodegraven 2411

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Bodegraven?

Waarom mijn woning in Bodegraven isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3500 en dat bespaart tot €265 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Door te profiteren van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 25% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Bodegraven een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bodegraven-reeuwijk.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bodegraven-Reeuwijk
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Bodegraven. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Bodegraven wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bodegraven voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bodegraven. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen