Isolatie Ulvenhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ulvenhout? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de zolder en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand komen we met diverse informatie over isolatie Ulvenhout. Bijvoorbeeld items als isolerende deuren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ulvenhout-4858

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Ulvenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ulvenhout kan erg voordelig (om en nabij de € 960 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €285 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ulvenhout kost zo’n €4850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1050. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van circa €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ulvenhout (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Ulvenhout isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat is dus al gauw €1275 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ulvenhout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€845
(€6500)
€1240
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€205
(€1700)
€350
(€3200)
Spouwmuur€250
(€1125)
€480
(€2750)
€815
(€3100)
HR++ glas€250
(€2375)
€305
(€4075)
€445
(€5050)
isolatie ulvenhout 4858

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Ulvenhout?

Waarom mijn woning in Ulvenhout isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Multimate, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Via (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Ulvenhout extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ulvenhout. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ulvenhout wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Ulvenhout voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Ulvenhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen