Isolatie Bavel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bavel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties zoals spouwmuren isoleren en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna vind je handige informatie over isolatie Bavel. We bespreken thema’s als schuimstrips en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bavel-4859

 • Elke maand besparen op energie
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Tevens geluidsisolatie
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop check je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Bavel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bavel is voordeling (vanaf plusminus € 770 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart circa €250, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bavel kost doorgaans €4600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Het rendement is ongeveer €950 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Bavel (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een energiebewuste samenleving? Woning Bavel isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. Dat komt neer op €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bavel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€825
(€5300)
€1120
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€255
(€1850)
€385
(€3350)
Spouwmuur€400
(€1200)
€530
(€2550)
€820
(€3350)
HR++ glas€230
(€2650)
€315
(€3650)
€430
(€4650)
isolatie bavel 4859

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Bavel?

Waarom mijn woning in Bavel isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en besparen tot €230 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Bavel een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bavel. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Bavel wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bavel voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Bavel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen