Isolatie Galder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Galder? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals de buitengevel isoleren of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je nuttige informatie over isolatie Galder. We gaan aan de slag met topics als isolatie van buitenmuren en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-galder-4855

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • U stoot minder CO2 uit
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de populairste methodes om een woning in Galder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Galder is voordeling (vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Galder kost je zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Daarmee bespaar je om en nabij €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog enkele rendabele vormen. In het volgende overzicht praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Galder (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een bewuste gemeenschap? Woning Galder isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1475 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Galder. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3300)
€845
(€6050)
€1180
(€8650)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€290
(€1750)
€380
(€3200)
Spouwmuur€345
(€1200)
€470
(€2400)
€855
(€3650)
HR++ glas€205
(€1900)
€265
(€3700)
€405
(€4925)
isolatie galder 4855

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Galder?

Waarom mijn woning in Galder isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3025 en dat levert gemiddeld op €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Galder een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Galder. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Galder wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Galder voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Galder. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen