Isolatie Strijbeek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Strijbeek? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als plat dak isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Strijbeek. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-strijbeek-4856

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Kan snel aangebracht worden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de populairste toepassingen om je woning in Strijbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Strijbeek is voordeling beginnend bij € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Strijbeek kost om en nabij de €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Hiermee bespaar je circa €890 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Strijbeek (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een bewuste samenleving? Woning Strijbeek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 per jaar. Op deze website ontdek je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Strijbeek. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€855
(€7200)
€1030
(€9600)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€210
(€1600)
€345
(€3550)
Spouwmuur€400
(€750)
€630
(€2575)
€815
(€3350)
HR++ glas€205
(€2150)
€305
(€3150)
€450
(€5150)
isolatie strijbeek 4856

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Strijbeek?

Waarom mijn woning in Strijbeek isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en geeft een besparing van €280 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Strijbeek een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de status in februari 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Strijbeek. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Strijbeek wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Strijbeek voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Strijbeek. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen