Isolatie Chaam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Chaam? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals de gevel isoleren of schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Chaam. We bespreken zaken als binnenmuren isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-chaam-4861

 • Lagere stookkosten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Ook akoestische isolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de populairste werkzaamheden om een woning in Chaam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Chaam kan erg voordelig (vanaf plusminus € 760 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn gemiddeld €1875 en je bespaart al snel €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Chaam kost je zo’n €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is om en nabij €760, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Chaam (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Chaam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Op deze website berekenen we de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Chaam. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€635
(€4500)
€1020
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€265
(€2050)
€330
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1075)
€480
(€2025)
€860
(€3075)
HR++ glas€225
(€2450)
€275
(€3625)
€365
(€4725)
isolatie chaam 4861

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Chaam?

Waarom mijn woning in Chaam isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en geeft een besparing van €270 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen-Chaam

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Chaam een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alphen-chaam.nl voor de status in februari 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen-Chaam
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Chaam. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Chaam wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Chaam voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Chaam. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen