Isolatie Aarlanderveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aarlanderveen? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Aarlanderveen. Denk aan topics als verwarmingsbuizen isoleren en K-waarde. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-aarlanderveen-2445

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Beter energielabel

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Aarlanderveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aarlanderveen is voordeling (gemiddeld zo’n € 740 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1850 en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aarlanderveen kost +/- €4750. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je ongeveer €920 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zijn er nog enkele populaire vormen. In het gedeelte hierna praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Aarlanderveen (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Woning Aarlanderveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Aarlanderveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€725
(€6200)
€930
(€9900)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€270
(€2000)
€335
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1000)
€580
(€2000)
€900
(€3000)
HR++ glas€220
(€2675)
€340
(€4175)
€415
(€5000)
isolatie aarlanderveen 2445

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Aarlanderveen?

Waarom mijn woning in Aarlanderveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Delta en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat bespaart tot €280, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Aarlanderveen een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het is evident: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Aarlanderveen. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Aarlanderveen wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Aarlanderveen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Aarlanderveen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen