Isolatie Hazerswoude-Rijndijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hazerswoude-Rijndijk? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de zolder isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Hazerswoude-Rijndijk. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de garage en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-hazerswoude-rijndijk-2394

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Ook akoestische isolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop vind je de populairste manieren om jouw woning in Hazerswoude-Rijndijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hazerswoude-Rijndijk is aantrekkelijk (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hazerswoude-Rijndijk kost om en nabij de €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het voordeel is pakweg €880 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er meerdere aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hazerswoude-Rijndijk (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Hazerswoude-Rijndijk isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder bekijk je de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hazerswoude-Rijndijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4250)
€695
(€6850)
€1190
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€210
(€1750)
€330
(€2800)
Spouwmuur€300
(€775)
€740
(€2150)
€935
(€3175)
HR++ glas€225
(€2275)
€260
(€3450)
€390
(€4875)
isolatie hazerswoude-rijndijk 2394

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hazerswoude-Rijndijk?

Waarom mijn woning in Hazerswoude-Rijndijk isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en besparen tot €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Door subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Hazerswoude-Rijndijk extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hazerswoude-Rijndijk. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hazerswoude-Rijndijk wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hazerswoude-Rijndijk voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Hazerswoude-Rijndijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen