Isolatie Benthuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Benthuizen? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen zoals de garage isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Benthuizen. Je kunt denken aan vraagstukken over de spouw isoleren en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-benthuizen-2731

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder tocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Voor elk budget
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand zie je de meest rendabele toepassingen om je woning in Benthuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Benthuizen is financieel toegankelijk (plusminus € 910 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Benthuizen kost gemiddeld €5250. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. De winst is plusminus €810, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hieronder bespreken we de populairste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Benthuizen (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Benthuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. Dat is dus al gauw €1075 per jaar. Onderstaand berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Benthuizen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€585
(€7150)
€1140
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€245
(€2200)
€330
(€3400)
Spouwmuur€255
(€900)
€490
(€2800)
€805
(€3000)
HR++ glas€195
(€2825)
€285
(€4300)
€360
(€4800)
isolatie benthuizen 2731

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Benthuizen?

Waarom mijn woning in Benthuizen isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website komen we met meer info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de offerte krijg je weer terug.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Benthuizen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Benthuizen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Benthuizen wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Benthuizen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Benthuizen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen