Isolatie Hazerswoude-Dorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hazerswoude-Dorp? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als bijv. vloerisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Hazerswoude-Dorp. Je leest uitvoerig over onderwerpen als muren isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-hazerswoude-dorp-2391

 • Lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje check je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Hazerswoude-Dorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hazerswoude-Dorp is interessant (vanaf € 750 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €220 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hazerswoude-Dorp kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Het rendement is plusminus €750 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er verschillende populaire opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hazerswoude-Dorp (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een milieuvriendelijke wereld? Woning Hazerswoude-Dorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. Dat is dus al gauw €950 op jaarbasis. Op deze website kijken we naar de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Hazerswoude-Dorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€715
(€5900)
€970
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€275
(€2350)
€305
(€3100)
Spouwmuur€280
(€1450)
€740
(€2125)
€785
(€3125)
HR++ glas€235
(€2775)
€280
(€4100)
€445
(€5375)
isolatie hazerswoude-dorp 2391

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Hazerswoude-Dorp?

Waarom mijn woning in Hazerswoude-Dorp isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500 en geeft een besparing van €320 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Multimate, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hazerswoude-Dorp een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hazerswoude-Dorp. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Hazerswoude-Dorp wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hazerswoude-Dorp voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Hazerswoude-Dorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen