Isolatie Koudekerk aan den Rijn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Koudekerk aan den Rijn? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Koudekerk aan den Rijn. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de vloer en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-koudekerk-aan-den-rijn-2396

 • Elke maand besparen op energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Duurzame investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Koudekerk aan den Rijn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Koudekerk aan den Rijn kan erg voordelig (om en nabij de € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €260, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Koudekerk aan den Rijn kost zo’n €4550. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Het rendement is zo’n €790 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog enkele vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Koudekerk aan den Rijn (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een energiezuinige toekomst? Woning Koudekerk aan den Rijn isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2400 m3. De besparing komt neer op €1400 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Koudekerk aan den Rijn. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3150)
€875
(€5450)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€245
(€2300)
€330
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1200)
€710
(€2675)
€905
(€3575)
HR++ glas€245
(€2000)
€285
(€3500)
€430
(€4950)
isolatie koudekerk-aan-den-rijn 2396

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Koudekerk aan den Rijn?

Waarom mijn woning in Koudekerk aan den Rijn isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alphen aan den Rijn

Door een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Koudekerk aan den Rijn een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.alphenaandenrijn.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Alphen aan den Rijn
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Koudekerk aan den Rijn. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Koudekerk aan den Rijn wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Koudekerk aan den Rijn voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Koudekerk aan den Rijn. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen