Isolatie Zwartsluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zwartsluis? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Zwartsluis. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zwartsluis-8064

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8064
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Zwartsluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwartsluis is financieel toegankelijk (plusminus € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1900 en de winst ligt rond de €240 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zwartsluis kost zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Hiermee bespaar je grofweg €870 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we meerdere alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Zwartsluis (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Zwartsluis isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zwartsluis. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€815
(€5150)
€1210
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2250)
€395
(€3300)
Spouwmuur€265
(€1200)
€610
(€2525)
€845
(€3625)
HR++ glas€235
(€2625)
€275
(€3450)
€375
(€5225)
isolatie zwartsluis 8064

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zwartsluis?

Waarom mijn woning in Zwartsluis isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwartewaterland

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus een kwart van de offerte krijg je weer terug.
 • De regel is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Zwartsluis een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zwartewaterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zwartewaterland
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Zwartsluis. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Zwartsluis wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zwartsluis voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Zwartsluis. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen