Isolatie Mastenbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mastenbroek? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Mastenbroek. Dit kan gaan om items als buisisolatie en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-mastenbroek-8294

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest toegepaste acties om je woning in Mastenbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mastenbroek is goedkoop (al vanaf € 770 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per 12 maanden (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1675 en het bespaart circa €245 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Mastenbroek kost plusminus €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Je profiteert van ong. €940 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei rendabele opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Mastenbroek (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Mastenbroek isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hierna komen we met de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Mastenbroek. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€725
(€5850)
€910
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€185
(€2150)
€380
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1125)
€500
(€2450)
€920
(€3650)
HR++ glas€230
(€2200)
€320
(€3300)
€385
(€5200)
isolatie mastenbroek 8294

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Mastenbroek?

Waarom mijn woning in Mastenbroek isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en geeft een besparing van €205 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide acties als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Formido, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwartewaterland

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Mastenbroek een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zwartewaterland.nl voor de status in maart 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zwartewaterland
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Mastenbroek. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Mastenbroek wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mastenbroek voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Mastenbroek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen