Isolatie Hasselt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hasselt? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Hasselt. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals je dak isoleren en spuitisolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hasselt-8061

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Weinig last van geluid
 • Een hoger energielabel

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de meest interessante manieren om een woning in Hasselt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hasselt is goedkoop (om en nabij de € 950 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €210 p/jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hasselt kost +/- €5250. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11400. Het voordeel is pakweg €820, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens zien we verschillende aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hasselt (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke samenleving? Woning Hasselt isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Hierna berekenen we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hasselt. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€595
(€6150)
€1210
(€8500)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€175
(€2650)
€320
(€3400)
Spouwmuur€295
(€1500)
€670
(€2075)
€825
(€3675)
HR++ glas€230
(€2725)
€340
(€3925)
€385
(€4950)
isolatie hasselt 8061

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hasselt?

Waarom mijn woning in Hasselt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3950 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote acties als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwartewaterland

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Hasselt een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zwartewaterland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zwartewaterland
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hasselt. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Hasselt wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Hasselt voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Hasselt. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen