Isolatie Genemuiden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Genemuiden? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Genemuiden. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-genemuiden-8281

 • Lagere energierekening
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Genemuiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Genemuiden is voordeling (ongeveer € 790 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De onkosten fluctueren rond de €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Genemuiden kost ongeveer €4450. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Het voordeel is plusminus €980, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we diverse alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Genemuiden (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Genemuiden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Genemuiden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€735
(€7500)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€205
(€2600)
€385
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1250)
€570
(€1975)
€890
(€3425)
HR++ glas€230
(€2025)
€305
(€3400)
€440
(€4525)
isolatie genemuiden 8281

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over de isolatiespecialist in Genemuiden?

Waarom mijn woning in Genemuiden isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Karwei, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Zwartewaterland

Met behulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 25% van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Genemuiden een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zwartewaterland.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zwartewaterland
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Genemuiden. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Genemuiden wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Genemuiden voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Genemuiden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen