Isolatie Klein Zundert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Klein Zundert? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Klein Zundert. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als HR++ glas en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-klein-zundert-4882

 • Minder energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Klein Zundert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Klein Zundert is voordeling (vanaf plusminus € 860 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1800 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Klein Zundert kost om en nabij de €4800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Je profiteert van pakweg €940, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we allerlei alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Klein Zundert (december 2023)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Klein Zundert isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Hierna kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Klein Zundert. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€755
(€5850)
€1070
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€200
(€1850)
€305
(€3450)
Spouwmuur€375
(€1475)
€680
(€2175)
€820
(€3600)
HR++ glas€235
(€2600)
€275
(€3700)
€425
(€5025)
isolatie klein-zundert 4882

Bekende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Klein Zundert?

Waarom mijn woning in Klein Zundert isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zundert

Door een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Klein Zundert een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zundert.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zundert
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Klein Zundert. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Klein Zundert wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Klein Zundert voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Klein Zundert. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen