Isolatie Achtmaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Achtmaal? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Achtmaal. We zoomen in op zaken als dubbel glas en R-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-achtmaal-4885

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Vermindering Milieu-impact
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4885
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Achtmaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Achtmaal kan erg voordelig (vanaf € 930 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Achtmaal kost zo’n €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is ongeveer €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Achtmaal (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Achtmaal isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat komt neer op €1125 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Achtmaal. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€725
(€6800)
€1220
(€9100)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€290
(€1800)
€345
(€2950)
Spouwmuur€310
(€1750)
€660
(€2525)
€920
(€3025)
HR++ glas€235
(€2850)
€340
(€3850)
€430
(€4600)
isolatie achtmaal 4885

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over de isolatiespecialist in Achtmaal?

Waarom mijn woning in Achtmaal isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Eneco en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder vind je een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Gamma, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zundert

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Achtmaal extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zundert.nl voor opties in april 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zundert
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Achtmaal. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Achtmaal wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Achtmaal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Achtmaal. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen