Isolatie Rijsbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Rijsbergen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Rijsbergen. Je kunt denken aan items als dubbel glas en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rijsbergen-4891

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Kies voor duurzame warmte
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4891
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Rijsbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Rijsbergen is goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €215 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1700 en de winst ligt rond de €255 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Rijsbergen kost +/- €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1230. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11300. Je profiteert van grofweg €960 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Rijsbergen (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Rijsbergen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder komen we met de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Rijsbergen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€615
(€6900)
€1170
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€2400)
€385
(€2950)
Spouwmuur€325
(€1150)
€750
(€2625)
€840
(€3300)
HR++ glas€205
(€2475)
€260
(€3075)
€365
(€4850)
isolatie rijsbergen 4891

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Rijsbergen?

Waarom mijn woning in Rijsbergen isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €225 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote projecten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zundert

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Rijsbergen een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zundert.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zundert
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Rijsbergen. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rijsbergen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Rijsbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Rijsbergen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen