Isolatie Wernhout

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wernhout? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Wernhout. Dit gaan om bijvoorbeeld items als plat dak isoleren en subsidie Isolatie juli 2024. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wernhout-4884

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Wernhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wernhout is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten bedragen zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Wernhout kost gemiddeld €5800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Dit levert op pakweg €890 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wernhout (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Wernhout isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Hieronder vind je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wernhout. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€815
(€5850)
€910
(€9050)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€210
(€1900)
€380
(€3550)
Spouwmuur€370
(€1175)
€520
(€2350)
€825
(€3575)
HR++ glas€195
(€2475)
€325
(€3950)
€440
(€5350)
isolatie wernhout 4884

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wernhout?

Waarom mijn woning in Wernhout isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550, dat betekent een winst van 315 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zundert

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Wernhout een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zundert.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zundert
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wernhout. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Wernhout wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wernhout voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Wernhout. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen