Isolatie Wijdewormer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Wijdewormer? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Wijdewormer. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van deuren en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wijdewormer-1456

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest populaire methodes om een woning in Wijdewormer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wijdewormer is goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €185 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €240 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wijdewormer kost +/- €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is plusminus €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we allerlei alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wijdewormer (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende samenleving? Woning Wijdewormer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Hieronder komen we met de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wijdewormer. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€735
(€7300)
€1070
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€275
(€1850)
€320
(€3100)
Spouwmuur€305
(€825)
€570
(€2375)
€925
(€3450)
HR++ glas€225
(€2525)
€315
(€3725)
€380
(€5250)
isolatie wijdewormer 1456

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wijdewormer?

Waarom mijn woning in Wijdewormer isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wormerland

Door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Wijdewormer een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.wormerland.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wormerland
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Wijdewormer. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wijdewormer wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wijdewormer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijdewormer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen leiden tot een aangenaam warm huis en flink lagere energiekosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen