Isolatie Jisp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jisp? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over isolatie Jisp. Je leest uitvoerig over onderwerpen als het dak isoleren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-jisp-1546

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Kan snel aangebracht worden
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest interessante stappen om jouw woning in Jisp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jisp is betaalbaar (vanaf plusminus € 830 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, folie, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Jisp kost om en nabij de €5850. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12100. Daarmee bespaar je ongeveer €780, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog meer vaak toegepaste alternatieven. Hierna beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Jisp (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Jisp isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Jisp. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3800)
€825
(€6550)
€1250
(€9050)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€290
(€2350)
€305
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1050)
€480
(€1950)
€950
(€3375)
HR++ glas€245
(€2275)
€320
(€3275)
€410
(€4700)
isolatie jisp 1546

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Jisp?

Waarom mijn woning in Jisp isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Wormerland

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Jisp een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wormerland.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wormerland
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Jisp. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Jisp wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Jisp voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Jisp. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen