Isolatie Oostknollendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oostknollendam? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen zoals de binnengevel isoleren en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Oostknollendam. We gaan aan de slag met topics als HR++ glas en purschuim. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oostknollendam-1534

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Kan snel aangebracht worden
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk je de meest populaire manieren om je woning in Oostknollendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oostknollendam is goedkoop (plusminus € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1725 en de potentiële besparing ligt op €205 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Oostknollendam kost +/- €5050. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13100. Hiermee bespaar je om en nabij €810 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog meer rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oostknollendam (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Woning Oostknollendam isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per jaar. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Oostknollendam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4250)
€645
(€6850)
€940
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€185
(€2150)
€325
(€2750)
Spouwmuur€305
(€825)
€650
(€2700)
€795
(€3550)
HR++ glas€245
(€2600)
€300
(€4300)
€355
(€4950)
isolatie oostknollendam 1534

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oostknollendam?

Waarom mijn woning in Oostknollendam isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3550 en dat bespaart tot €255 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Wormerland

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oostknollendam een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wormerland.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wormerland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oostknollendam. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oostknollendam wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Oostknollendam voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Oostknollendam. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen