Isolatie Wormer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wormer? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met uitgebreide informatie over isolatie Wormer. We bespreken topics als je spouwmuur isoleren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wormer-1531

 • Flinke besparing
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1531
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest rendabele onderdelen om een woning in Wormer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wormer is goedkoop (rond de € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn ongeveer €2000 en je bespaart al snel €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Wormer kost ongeveer €4700. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12200. De winst is zo’n €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wormer (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere gemeenschap? Woning Wormer isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wormer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€745
(€7150)
€1010
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€240
(€1750)
€355
(€3500)
Spouwmuur€390
(€1525)
€550
(€2625)
€875
(€3275)
HR++ glas€205
(€2525)
€285
(€3575)
€420
(€5250)
isolatie wormer 1531

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wormer?

Waarom mijn woning in Wormer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Wormerland

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Wormer een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wormerland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wormerland
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wormer. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Wormer wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Wormer voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Wormer. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen