Isolatie Putte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Putte? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Putte. We zoomen in op zaken als isolatie buitenkant gevel en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-putte-4645

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Geen vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand tref je de interessantste manieren om jullie woning in Putte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Putte kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 800 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €295 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Putte kost om en nabij de €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11900. Het rendement is plusminus €750 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we diverse interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Putte (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Woning Putte isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Putte. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€575
(€5700)
€1060
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€285
(€2450)
€380
(€2950)
Spouwmuur€385
(€1750)
€720
(€2675)
€850
(€3550)
HR++ glas€230
(€2250)
€270
(€3600)
€400
(€4675)
isolatie putte 4645

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Putte?

Waarom mijn woning in Putte isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075 en dat levert gemiddeld op €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand check je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woensdrecht

Dankzij een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Putte een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woensdrecht.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Woensdrecht
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Putte. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Putte wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Putte voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Putte. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen