Isolatie Huijbergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Huijbergen? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals de schuur isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Huijbergen. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als triple glas en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-huijbergen-4635

 • Besparen op energiekosten
 • Meer controle in de woning
 • Vermindering Milieu-impact
 • Stiller in de woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de interessantste onderdelen om je woning in Huijbergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Huijbergen is goed te betalen (al vanaf € 740 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn ongeveer €1775 en de winst ligt rond de €200 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Huijbergen kost +/- €4800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je grofweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Huijbergen (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Huijbergen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Huijbergen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3850)
€875
(€7200)
€1220
(€9650)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€180
(€2600)
€360
(€3150)
Spouwmuur€210
(€1000)
€550
(€2350)
€855
(€3175)
HR++ glas€210
(€2825)
€295
(€3075)
€370
(€4450)
isolatie huijbergen 4635

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Huijbergen?

Waarom mijn woning in Huijbergen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Vandebron, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en dat bespaart tot €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hubo, Formido, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Woensdrecht

Mede door subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Huijbergen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.woensdrecht.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Woensdrecht
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Huijbergen. Bekijk ook eens GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Huijbergen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huijbergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Huijbergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen