Isolatie Ossendrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ossendrecht? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je nuttige informatie over isolatie Ossendrecht. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van platte dak en minerale wol. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ossendrecht-4641

 • De energienota gaat omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal je de interessantste werkzaamheden om je woning in Ossendrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ossendrecht is aantrekkelijk (vanaf € 810 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1800 en het bespaart circa €260 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ossendrecht kost zo’n €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Daarmee bespaar je plusminus €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er verscheidene interessante vormen. Hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ossendrecht (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Ossendrecht isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ossendrecht. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€615
(€5250)
€1240
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€215
(€2500)
€385
(€3050)
Spouwmuur€265
(€1750)
€500
(€2175)
€850
(€3525)
HR++ glas€200
(€2100)
€300
(€3350)
€430
(€4925)
isolatie ossendrecht 4641

Actuele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Ossendrecht?

Waarom mijn woning in Ossendrecht isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met meer info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woensdrecht

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Ossendrecht een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.woensdrecht.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Woensdrecht
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ossendrecht. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ossendrecht wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ossendrecht voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ossendrecht. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen